Naar inhoud

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: Omgaan met personeelstekorten

DEALING WITH STAFF SHORTAGES -  chefscotton

Omgaan met personeelstekorten

De horeca staat altijd al bekend om zijn hoge personeelsverloop, maar de COVID-19-pandemie heeft dit probleem alleen maar verergerd. Veel hotels, restaurants en andere horecabedrijven kampen met een personeelstekort.

Hier zijn een paar innovatieve manieren om personeelstekorten in de horeca aan te pakken:

  1. Wees flexibel: Een manier om personeelstekorten aan te pakken, is door jouw werknemers flexibele werktijden aan te bieden. Hierdoor kun je mogelijk werknemers aantrekken en behouden die zich niet aan een traditioneel 9-5-schema kunnen houden of maar enkele uren per dag beschikbaar zijn.

  2. Gebruik uitzendbureaus: Een andere optie is om met uitzendbureaus te werken om aan personeelsbehoeften op korte termijn te voldoen. Dit kan een goede oplossing zijn als je alleen voor een bepaalde periode extra personeel nodig heeft, of als je geen geschikte kandidaten voor een voltijdse functie kunt vinden.

  3. Cross-train medewerkers: Cross-training van jouw medewerkers kan je helpen om jouw bestaande personeel beter in te zetten en de impact van personeelstekorten te verminderen. Door werknemers op meerdere gebieden te trainen, heb je meer flexibiliteit om personeel naar behoefte te verplaatsen en ervoor te zorgen dat taken nog steeds kunnen worden voltooid, ondanks personeelstekort of verzuim.

  4. Taken automatiseren: een andere manier om met personeelstekorten om te gaan, is zoeken naar mogelijkheden om taken te automatiseren die door machines of software kunnen worden uitgevoerd. Dit kan helpen om jouw personeel vrij te maken om zich te concentreren op gastvrijheid en taken die niet geautomatiseerd kunnen worden.

  5. Bied beloningen aan: Overweeg ten slotte om jouw werknemers beloningen aan te bieden om hen aan te moedigen bij jouw bedrijf te blijven en om nieuw talent aan te trekken. Dit kunnen zaken zijn als bonussen, voordelen of aanvullende trainingsmogelijkheden.

Door enkele van deze strategieën te implementeren, kun je helpen de impact van personeelstekorten te verminderen en de continuiteit van jouw horecabedrijf waarborgen.

Wil je jouw culinaire belevenissen of ervaringen met ons delen? Laat het ons weten.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Lees meer

AMBASSADOR FOR UKRAINIAN REFUGEES -  chefscotton

Ambassadeur voor de Oekraïense vluchteling

Alena Solodovichenko is een Oekraïense kok die onlangs Rusland verliet door het aanhoudende conflict in haar moederland Oekraïne. Ondanks het feit dat ze haar carrière en bezittingen achter zich h...

"CHOCOLATE NEVER FAILS TO FASCINATE ME" -  chefscotton

"Chocolade blijft me fascineren"

Jaimy ontdekte haar passie voor patisserie op jonge leeftijd en besloot haar dromen te volgen door een culinaire opleiding te volgen en stage te lopen als patissier. Ze heeft met enkele van de bes...